Indra Hu en Hilly Arduin schrijven nieuw kinderboek  “Het Schoolreisje”

12 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 12 augustus 2021- De bekende Kinder- en Jeugdboekenschrijvers Indra Hu en Hilly  Arduin hebben in een unieke samenwerking, een nieuw kinderboek geschreven met als titel “Het Schoolreisje”.

Niet alleen de samenwerking is uniek, maar ook het feit dat het boek is geschreven in 8 moedertalen die er in Suriname worden gesproken. Terwijl Hu en Arduin de Nederlandse tekst hebben geschreven,  hebben onder meer Antoon Sisal, Carlo Velanti en ex-DNA-voorzitter Marijke Djawalapersad, gezorgd voor de vertalingen in onder andere Engels, Chinees,  Sarnami. Surinaams-Javaans en Aucaans.

Het Schoolreisje is  gemaakt als voorleesboek voor kinderen, maar het is ook een omkeerbaar boek, met illustraties  van Jurmen Kadoesoe. Het is bedoeld als verdere prikkel tot Surinaamse natievorming, terwijl het verhaal ook leidt naar bewustzijn over het milieu in Suriname. De auteurs hebben de schrijfwijze easy reading oftewel eenvoudig communiceren bij hun gezamenlijke productie toegepast.

Het Schoolreisje wordt op zondag 15 augustus te Clevia Park gepresenteerd in een soft launch, met inachtneming van de Covid-19-maatregelen.