Nationaal Malaria Programma werkt aan een handboek

12 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 12 augustus 2021- Het Nationaal Malaria Programma werkt aan een malaria diagnostiek handboek. Volgens Hélène Hiwat, coördinator van dit programma, worden de inhoud en de kwaliteit besproken met alle belanghebbenden. Dit zal bijdragen aan de eliminatie van malaria in Suriname, zegt Hiwat. Ze geeft ook aan dat het handboek is ontstaan uit een samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, PAHO.

Volgens directeur Rakesh Gajadhar Sukul van het Ministerie van Volksgezondheid, zullen er binnenkort trainingen verzorgd worden om nieuwe microscopisten op te leiden. Deze trainingen worden in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB verzorgd. Het is belangrijk voor de Gezondheidsdirecteur, dat de personen die opgeleid worden, een bijdrage leveren aan het handboek.