VS zegt meerdere zelfmoordterroristen in Kaboel te hebben gedood

29 August 2021

Comments: 0

Zondag 29 augustus 2021- De Verenigde Staten hebben zondag met een drone een aanval uitgevoerd op mogelijke zelfmoordterroristen die naar het vliegveld van Kaboel reden. Het Amerikaanse commandocentrum CENTCOM bevestigt dat daarbij meerdere terroristen omkwamen. Amerikaanse functionarissen bevestigen tegen persbureau Reuters dat de aanval was gericht op een voertuig met daarin terroristen van de ISKP, de Afghaanse tak van de terroristische groep Islamitische Staat (IS).

Het Amerikaanse commandocentrum stelt in een verklaring dat “een substantiële dreiging van ISKP” is geneutraliseerd door de aanval met een drone. “De secundaire ontploffing van het voertuig bevestigde de aanwezigheid van explosieven in het voertuig.”

Volgens het commandocentrum kwamen meerdere terroristen om bij de aanval. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat burgerslachtoffers zijn gevallen. Volgens lokale media zijn er zes doden en meerdere gewonden gevallen.

Ooggetuigen melden ook dat er zondag een wooncomplex in Kaboel getroffen is door een raketaanval, op minder dan 10 kilometer van het Hamid Karzai-vliegveld. Het is nog onduidelijk of dat een gevolg was van de Amerikaanse aanval. Afgelopen donderdag leidde een bomaanslag op het vliegveld tot 170 doden. Die aanval werd opgeëist door ISKP.

-Nu.nl-