41 doden bij brand in Jeugd- gevangenis Indonesiƫ

10 September 2021

Comments: 0

Vrijdag 10 september 2021-Ā Een brand in een jeugdgevangenis nabij de IndonesischeĀ hoofdstad Jakarta, heeft woensdag aan zeker 41 personen hetĀ leven gekost, onder wie twee buitenlanders. Dat heeft een woordvoerster van de gevangenis-afdeling van het ministerie van Justitie, gemeld.

De brand brak uit in Blok C van het complex, waar gevangenen vastzaten wegens drugsgerelateerde misdrijven, en had een capaciteit van 122 mensen, aldus de woordvoerster. Ze zei niet hoeveel mensen aanwezig waren toen de brand uitbrak, maar bevestigde dat de gevangenis in zijn geheel overvol was. Het complex huisvestte meer dan 2.000 gevangen, terwijl de capaciteit slechts 600 was.

Volgens de lokale politie waren alle dodelijke slachtoffers gevangenen. De twee buitenlanders hebben volgens de autoriteiten de Portugese en de Zuid-Afrikaanse nationaliteit. Bij de brand zouden ook minstens tachtig mensen gewond geraakt zijn. De oorzaak wordt volgens de woordvoerster nog volop onderzocht. Wel is bekend dat het vuur tussen 1 en 2 uur ā€™s ochtends (lokale tijd) uitbrak.

De jeugdgevangenis staat in de plaats Tangerang, in de Indonesische provincie Banten, zoā€™n twintig kilometer buiten de hoofdstad Jakarta.