Alleen volledig gevaccineerde scholieren kunnen fysiek onderwijs hervatten op Trinidad

2 September 2021

Comments: 0

Donderdag 02 september 2021-Ā Het nieuwe schooljaar op Trinidad and Tobago begint 6 september met virtuele lessen, terwijl sommige studenten vanaf 1 oktober de fysieke lessen kunnen hervatten.Ā Maar, volgens premier Keith Rowley zullen de fysieke lessenĀ alleen beschikbaar zijn voor volledig gevaccineerde scholieren.

ā€œDe kinderen die niet zijn ingeĆ«nt, krijgen onderwijs op een alternatieve manier die het ministerie van Onderwijs binnenkort zal uitstippelen.ā€

Rowley waarschuwde dat ā€œonline lessen geen vervanging zijn voor onderwijsā€ en zei dat de regering de situatie zeer nauwlettend zal volgen en ā€œde nodige maatregelen zal nemen om ervoor te zorgen dat de pandemie geen nieuw beleid tot stand brengt ten nadele van ouders en kinderen.”

Hij herhaalde zijn oproep om kinderen vooraf volledig te vaccineren en wees erop dat kinderen die terugkeren naar het fysieke onderwijs hun tweede dosis vĆ³Ć³r 14 september moeten krijgen om volledige immuniteit te garanderen. Maandag had slechts 25 procent van de kinderen die in aanmerking kwamen voor het vaccin een dosis gekregen.

Het is nog niet bevestigd dat de Delta-variant in de bevolking circuleert, aangezien alle tot nu toe lokaal ontdekte gevallen bij niet-gevaccineerde terugkerende onderdanen in quarantaine waren. Er waren maandag zeven extra COVID-gerelateerde sterfgevallen, waardoor het totale aantal sterfgevallen op 1274 komt.

Momenteel zijn er 292 patiƫnten in het ziekenhuis en het ministerie van Volksgezondheid heeft de afgelopen 24 uur 297 nieuwe gevallen geregistreerd. Het totale aantal actieve gevallen staat nu op 4701.