Film Wan Pipel  maakt internationale doorbraak na 46 jaar

13 September 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 13 september 2021- De inmiddels 82-jarige Surinaamse cineast Pim de la Parra, mag het voorrecht genieten om in dit leven nog mee te maken dat zijn episch historisch filmverhaal Wan Pipel, na 46 jaar, een internationale doorbraak beleeft. De film wordt namelijk begin van het jaar 2022 uitgebracht op een Blu-ray plus DVD, in America en Canada.

President Chandrikapersad Santokhi greep tijdens zijn Anton de Kom lezing in Amsterdam, op vrijdag 10 september, naar de episch-historische film “Wan Pipel”, om aan te geven hoe de vreedzame multi-etnische Surinaamse samenleving, zich heeft ontwikkeld als een mamio. Dit, door eenheid in verscheidenheid met het waarderen en respecteren van de verschillen. Ons staatshoofd presenteerde de gedachte van vrijheidsstrijder en verzetsheld Anton de Kom, als voorbeeld voor de wereldgemeenschap om in vrede en harmonie, met respect voor elkaars etnische en culturele verschillen, een vreedzame leefgemeenschap op te bouwen.

En zo hebben ook de filmdistributeurs van CULT EPICS in Pasadena Californie in de Verenigde Staten, op 3 september bekendgemaakt, dat zij de film “Wan Pipel” op BLU-RAY en DVD zullen uitbrengen in America en Canada. Te midden van de vigerende wereldtoestand van racisme, discriminatie, oorlogsgeweld en stromen van vluchtelingen, zal de film de harten van het internationaal publiek, zeker kunnen beroeren.

Wan Pipel is geschreven door Rudy Kross en Pim de la Parra. De hoofdrollen zijn gespeeld door Borger Breeveld, Diana Gangaram-Panday, Emanuel van Gonther en Willeke van Ammelrooy.