Goederen voor de gezondheidszorg moeten invoerrechten vrij zijn

3 September 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 03 september 2021- Donaties uit het buitenland, ten behoeve van de gezondheidszorg in Suriname, moeten volgens Minister Amar Ramadhin vrijgesteld worden van invoerrechten. Dat zei hij tijdens de overhandiging van ziekenhuisbedden en rollators door Stichting OHM.

De Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) in samenwerking met Vrienden Groep (VG) Himmat hebben met afstemming van het Ministerie van Volksgezondheid 77 ziekenhuisbedden en een aantal rollators gedoneerd aan s’Land Hospitaal, RKZ, Diakonessenziekenhuis en het Ziekenhuis Atjoni. Eerder waren reeds 40 bedden afgestaan en er moeten nog 200-300 bedden arriveren.

OHM is niet alleen gefocust op medische donaties, maar ook op sociale projecten gericht op minderbedeelden. Deze doelgroep kan ook cursussen volgen om hun toekomst te garanderen.