President Santokhi in de startblokken voor werkbezoek aan Mexico en Algemene Vergadering VN

18 September 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 18 september 2021- President Chandrikapersad Santokhi is in de startblokken voor een werkbezoek als staatshoofd van de Republiek Suriname aan Mexico. De regeringsleider vertrekt in de vroege ochtend van 17 september 2021, als hoofd van de presidentiële delegatie.

De president zal op zaterdag 18 september 2021 de 6e Summit van de Celac (Community of Latin-American and Caribbean States) bijwonen in Mexico. Dat is een staatshoofden conferentie van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Daarnaast staat op schema een werkbespreking met president Andrés Manuel López Obrador van Mexico.

Na Mexico reist de president vervolgens naar de Verenigde Staten van Amerika (VSA) om daar aanwezig te zijn op de 76ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). De Caribische leiders zullen via een virtuele meeting delibereren met president Joe Biden van de Constitutionele Republiek, de VSA. Op woensdag 22 september 2021 gaat het Surinaamse staatshoofd de vergadering rond 13.00 uur toespreken. Eveneens zullen ook velerlei bilaterale gesprekken gevoerd worden met regeringsleiders van andere landen.