ROS schenkt voedselpakketten en schoolbenodigheden in Matawaigebied

30 September 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 30 september 2021 – Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft een partij schoolbenodigheden en enkele voedselpakketten overhandigd aan de Matawai gemeenschap te Pusugrunu aan de boven Saramaccarivier. De schoolbenodigheden bestaan uit een partij lessenaars, schooluniformen voor leerlingen, schooltassen met schriften en schrijfgerei en enkele educatieve speelgoederen ten behoeve van de schooljeugd aldaar.

De minister geeft tijdens de overhandiging van de spullen aan dat dit het resultaat is van een gezamenlijke inspanning van ROS en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting met enkele goedhartige individuen uit de particuliere sector en het bedrijfsleven. De bewindsvrouw is ervan overtuigd dat de geste ongetwijfeld in een bepaalde behoefte zal voorzien en dat de leerlingen er dankbaar gebruik van zullen maken om alvast de basis te leggen voor hun verdere studie. Dit moet resulteren naar waardige burgers om verder te werken aan de nationale ontwikkeling van het land.

Het grootopperhoofd van de Matuariërs, Lesley Valentijn, was ook aanwezig bij overhandiging van de benodigheden. Hij is zeer ingenomen met dit gebaar vanuit de regering en kijkt verder uit naar een hechtere samenwerking met het ministerie van ROS om structurele en duurzamere ontwikkeling tot stand te brengen in zijn bestuursgebied

-Regionale Ontwikkeling & Sport-