Rusland dreigt YouTube te blokkeren na verwijdering Russische kanalen

29 September 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 29 september 2021 – Rusland dreigt YouTube te blokkeren nadat de videodienst dinsdag twee Duitse kanalen van het Russische staatsmedium RT had verwijderd. Ook zou er een tegen Duitse media gerichte vergeldingsactie in de maak zijn.

De Russische mediawaakhond Roskomnadzor heeft YouTube opgedragen de blokkade van de nieuwsdienst terug te draaien. Doet YouTube dit niet, dan zou de autoriteit willen proberen de toegang tot de videodienst volledig af te sluiten.

Ook zou de dienst een tegen Duitse media gerichte vergeldingsactie in de maak hebben. Wat hiermee bedoeld wordt, is vooralsnog onduidelijk.

De dreiging komt nadat YouTube twee kanalen van RT verwijderde, omdat het misinformatie over het coronavirus zou verspreiden. Na een waarschuwing kon het kanaal geen video’s meer uploaden, waarna een nieuw kanaal werd gemaakt. Toen daar weer video’s werden geplaatst die de regels overtraden, besloot YouTube beide kanalen te verwijderen.

De hoofdredacteur van RT sprak op Twitter van een mediaoorlog. In het Westen wordt RT gezien als een propagandakanaal van het Kremlin. De dienst wordt beschuldigd van het verspreiden van complottheorieën en desinformatie ten behoeve van de Russische staat.

-nu.nl-