Saint Lucia dichterbij decriminalisering marihuana

3 September 2021

Comments: 0

Vrijdag 03 september 2021-Ā Saint Lucia komt dichter bij de decriminalisering enĀ mogelijke legalisatie van marihuana, nu het parlementĀ de Dangerous Drugs Act betreffende kleine hoeveelhedenĀ marihuana heeft gewijzigd.Ā De procureur-generaal van Saint Lucia, Leslie Mondesir,Ā zegt dat de regering overweegt 30 gram en minder teĀ decriminaliseren.

De voormalige regering begon in de richting van het decriminaliseren van cannabis, beloofde de wetgeving op peil te brengen om het kruid te reguleren en keek naar manieren waarop zowel de overheid als de particuliere sector zouden kunnen profiteren van de cannabisindustrie.Ā De realisatie hiervan is echter nooit gekomen.

Sinds 2014 hebben Bermuda, Trinidad and Tobago, Jamaica, Antigua and Barbuda, Saint Kitts and Nevis en de Amerikaanse Maagdeneilanden allemaal wetgeving goedgekeurd of uitgevaardigd om het gebruik van kleine hoeveelheden marihuana te decriminaliseren.

Daarnaast hebben Barbados en Saint Vincent and the Ā Grenadines de afgelopen jaren ook de medicinale cannabisteelt goedgekeurd.Ā Voormalig voorzitter van de Iyanola Council for the Advancement of Rastafari (ICAR), Aaron Alexander, verwelkomt de aankondiging.

ICAR pleit al jaren voor de decriminalisering van marihuana, daarbij verwijzend naar het gebruik van de drugs voor religieus gebruik onder de Rastafari-gemeenschap.Ā De voormalige ICAR-president roept ook op tot verontschuldigingen aan de Rastafari-gemeenschap voor de jarenlange vervolging en schending van haar leden in de afgelopen vijftig jaar met betrekking tot cannabis.