Tientallen doden bij bus-en bootongeluk in Peru

2 September 2021

Comments: 0

Donderdag 02 september 2021- Een bus die onderweg was van Huánuco naar de Peruaanse hoofdstad Lima, is in een ravijn gestort. Daarbij zijn minstens 29 doden gevallen en meer dan 20 inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis met zware verwondingen.

De bus viel meer dan 100 meter alvorens het de grond raakte. Waarom en hoe de bus van de weg geraakte, wordt nog onderzocht door de politie. Het is al het tweede zware ongeluk met een bus in Peru op korte tijd. Vorige week stierven 16 mijnwerkers nadat een buschauffeur de controle over het voertuig verloor. Meer dan 100 meter alvorens het de grond raakte.

In het zelfde land zijn maandag minstens 20 mensen omgekomen  na aanvaring tussen twee boten in het Amazonegebied. Een boot vol passagiers kwam op de Huallaga-rivier in de buurt van de Peruaanse stad Yurimaguas, in Loreto, in botsiing met een vrachtschip. Het ongeluk vond in de vroege ochtend te midden van dichte mist, meldden lokale media.

De passagiers keerden terug naar de stad Yurimaguas nadat ze hadden deelgenomen aan een wake in een afgelegen gehucht in de jungle dat bekend staat als Santa Maria.