130 politieambtenaren bevorderd

5 October 2021

Comments: 0

DINSDAG 5 OKTOBER 2021- 130 politieambtenaren zijn vandaag bevorderd tot hoofdinspecteur, inspecteur 1ste- en 2de klasse en politiecommissaris. Van de 130 hebben 8 hoofdinspecteurs nu de functie van politiecommissaris. Onder de bevorderde ambtenaren zijn er enkele met 40 dienstjaren. Volgens Korpschef Roberto Prade was het hoog tijd om meer politiecommissarissen aan het korps toe te voegen.

Er moet nog veel meer gebeuren binnen het korps, zegt de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksie. Hij blikte terug op enkele zaken die zich hebben afspeeld binnen de samenleving. Ondanks de uitdagingen binnen het korps moet het imago van het korps positief blijven. De aanpak van de criminaliteitsbestrijding en het terugbrengen van een veilig gevoel in de samenleving, hebben hoge prioriteit voor het ministerie. Volgens de bewindsman moet er nog veel gebeuren voordat hij echt tevreden kan zijn.
Er moeten meer manschappen ingezet worden om bepaalde doelstellingen van het korps te kunnen behalen.