22-jarige jongeman te Pontbuiten aangehouden door Recherche Midden

17 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 17 oktober 2021- Leden van de Recherche van Regio Midden hebben op vrijdag 1 oktober na bekomen informatie op een woonadres te Pontbuiten de 22-jarige Olapumbe N. alias “Ola” opgespoord en aangehouden. Een benadeelde deed op zondag 26 september op het politiebureau De Nieuwe Grond aangifte ter zake diefstal van een groen verkaste tablet. Enkele dagen na de aangifte zag de benadeelde dat de tablet ter verkoop werd aangeboden op social media via things for sale. De aangever stelde de rechercheurs direct hiervan in kennis, die vervolgens op 1 oktober ten huize van de verdachte Olapumbe een inval pleegden. Daarbij stuitte de wetsdienaren op een groot aantal goederen, waar onder een vuistvuurwapen inclusief vier scherpe patronen; een gas buks met houder; vijfenvijftig (55) stuks mobiele telefoons; tweeëndertig (32) laptops van verschillende merken met en zonder oplader; vijftien (15) televisietoestellen van verschillende merken en inches; elf (11) stuks pinpassen op naam van diverse personen; tien (10) stuks afstandsbedieningen van televisies; tien (10) tablets van verschillende merken inclusief de tablet van de benadeelde; één (1) steelzaag; één (1) fototoestel ; één (1) dash camera ; één (1) schaafmachine en één (1) audio box. In het belang van het onderzoek is de verdachte Olapumbe na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Benadeelden worden hierbij opgeroepen zich in verbinding te stellen met de recherche van regio midden op de telefoonnummers 582050 of 582200 voor het maken van een afspraak ter bezichtiging van de goederen.

-KPS-