14 October 2021

Comments: 0

Donderdag 14 oktober 2021- Door een brand in een wolkenkrabber in Kaohsiung, een havenstad in het zuiden van Taiwan, zijn vandaag zeker 46 mensen om het leven gekomen, en zijn er meer dan 50 gewonden.

Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, omdat veel bewoners in de bovenste verdiepingen ingesloten raakten. Het appartementsgebouw van 13 verdiepingen is 40 jaar oud. Er zijn zowel woonappartementen als zaken daar ondergebracht. Omdat er verscheidene leegstaande restaurants, karaokeclubs en bioscopen zijn, staat het gebouw ook wel bekend als ‘spookhuis’.

Volgens onbevestigde berichten brak het vuur uit op de eerste verdieping. Zo’n 150 spuitgasten waren urenlang in de weer om de brand onder controle te krijgen. Het persbureau CNA citeerde functionarissen die stellen dat vluchtwegen versperd waren, wat ook de reddingswerkzaamheden bemoeilijkte. Veel van de bewoners in het appartementsgebouw zijn senioren met een fysieke beperking of te maken hebben met dementie. De vrees bestaat dat velen er niet in geslaagd zijn om uit het brandende gebouw te ontsnappen. Op de bovenste verdiepingen zijn er ongeveer 120 bewoonde appartementen.