Aanbesteding Corantijnbrug aanpassing

25 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 25 oktober 2021– Een akkoord tussen Guyana en Suriname over de gezamenlijke bouw van een brug over de rivier de Corantijnrivier is een feit. Dit werd bevestigd in een verklaring van augustus 2020 door de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali uit Guyana. Deze brug moet een verbinding vormen tussen de ligging van South Drain (Suriname) en Moleson Creek (Guyana).
Als resultaat van deze overeenkomst werden consultants die haalbaarheidsstudies en brugontwerp overwogen, uitgenodigd om deel te nemen en zich in november 2020 te registreren via een internationale “Request for Interest”, acht in juli 2021. De deelnemers werden geselecteerd en stellen de realisatie van een haalbaarheidsstudie en de realisatie van een compleet brugproject voor. De bouw zal ongeveer een jaar na contract in beslag nemen, waarna op basis van aanbesteding een aannemer wordt aangesteld.
Toen president Chandrikapersad Santokhi onlangs Guyana bezocht, werd het voorgestelde biedingsproces gecoördineerd in gezamenlijk overleg tussen de twee presidenten. Daarom is besloten om over te stappen op een Publiek-Private Partnership (PPP) procedure. Dit is een specifiek model DBFOM (Design, Build, Finance, Operate and Maintenance) voor bouwontwerp en financiering, voor investeerders om Adelante te financieren. De huidige toewijzingen aan de acht geselecteerde adviesbureaus zullen net zo worden aangepast om alle vooronderzoek, voorlopig ontwerp, voorbereiding en commercialisering van het geplande PPP-contract te bieden. Deze bureaus kunnen hun aanbiedingen indienen vóór 15 december 2021.

– MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN-