Aanbrengen toplaag Martin Luther Kingweg van start

22 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 oktober 2021 – Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft ceremonieel het startsein gegeven voor het aanbrengen van de toplaag aan de Martin Luther Kingweg. Op dinsdag 19 oktober 2021 werd formeel aanvang gemaakt met de asfalteringswerkzaamheden tussen de Tout Lui Fautkanaal- en de Latourweg. Deze strekking heeft een lengte van 4 kilometers en zal binnen 8 werkdagen worden opgeleverd, waarbij dagelijks 1 km wordt geasfalteerd.

De OW-minister gaf te kennen dat dit project iets langer op zich heeft laten wachten, maar er veel werk vooraf is gegaan. Na lange onderhandelingen vond de herschikking van schulden plaats. Ondanks de weinige middelen wordt er gewerkt richting de noodzakelijke verbetering van ons infrastructuur. Hoofd van de afdeling Wegen, Maya Rampiare, legde uit dat er dagelijks 1 kilometer geasfalteerd gaat worden, waarbij eerst de westelijke zijde, daarna de oostelijke. Na deze fase van de toplaag wordt ook het rijwielpad aangepakt. De Martin Luther Kingweg, meer bekend als Highway is een zeer belangrijke verbindingsweg. Bewoners van de Indira Gandhi- en de Sir Winston Churchillweg maken dagelijks gebruik van deze weg. Het is een wegstrekking met veel ondernemingen, een markt, een ziekenhuis en veel zijwegen. Op weggebruikers wordt derhalve een beroep gedaan zich strikt te houden aan de aanwijzingen.

Districtscommissaris Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica Noord-West vertegenwoordigde haar collega Shafiek Goelaman van Wanica Zuid-Oost en stelde het zeer op prijs van minister Nurmohamed en zijn team. De burgermoeder gaf aan dat de asfaltering van deze belangrijke weg dringend was, aangezien de gemeenschap tot vervelens toe hierover hebben geklaagd. Vicevoorzitter Dew Sharman van De Nationale Assemblee behoorde ook tot de aanwezigen en was eveneens bijzonder ingenomen met de aanpak. DNA-leden Rui Wang, Henk Aviankoi en Reshma Mangre zijn ook deelgenoot geweest van het heugelijk moment. De dr- en rr-leden van het ressort Houttuin waren in voldoende mate vertegenwoordigd om getuige te zijn van de stap. De samenwerking tussen Kuldipsingh Infra die het project uitvoert en het ministerie van Openbare Werken dat tegelijkertijd directie voert, is buitengewoon goed te noemen.

-Openbare Werken