Aantal besmettingen in vierde COVID-19 golf nemen af

12 October 2021

Comments: 0

DINSDAG 12 OKTOBER 2021– De besmettingen in de vierde COVID-19 golf zijn langzaam aan het afnemen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid presenteerde vandaag de cijfers in De Nationale Assemblee. Het aantal besmettingen is gedaald van gemiddeld 600 positieven per week, naar 288.

Volgens de jongste cijfers, is het aantal besmettingen in het binnenland, met name in Boven Suriname, wel aan het toenemen. Tussen 24 september en 7 oktober heeft de Medische Zending, 182 aanmeldingen gehad met COVID-19 gerelateerde symptomen. Hieruit zijn 82 mensen positief getest, wat neerkomt op een percentage van 65%.

Uit de cijfers blijkt ook dat de zorgcapaciteit zwaar onder druk staat. Dit heeft volgens de minister enkele oorzaken. De grote toeloop van ongevaccineerden die erg ziek worden, is daar één van, zegt de Gezondheidstopman.