Aantal patiƫnten in thuisisolatie daalt

29 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 29 oktober 2021- Het aantal Covid-19-patiƫnten in thuisisolatie vertoont de laatste weken een dalende trend. Waar het aantal drie weken tot een maand geleden al dicht bij de 3000 was, is het de afgelopen periode flink gedaald. Dat liet Bart van Lohuizen, operations manager van de 178 Covid-lijn, weten tijdens de COVID-19-persconferentie op donderdag 28 oktober.

Van Lohuizen gaf een indicatie van de situatie in de afgelopen drie weken. In de periode van 6 oktober tot 13 oktober waren 2567 patiƫnten in thuismonitoring, 526 zijn in die week thuis genezen en 19 mensen overleden. De week van 13 tot 20 oktober waren 2027 patiƫnten thuis, 887 zijn genezen verklaard en 15 verloren de strijd tegen het virus. In de week 20 tot 27 oktober zijn 1450 patiƫnten thuis gehouden, 624 zijn genezen en 8 gestorven. Gehoopt wordt dat deze dalende trend blijft aanhouden. Statistieken laten zien dat er naast de daling van het aantal patiƫnten in thuisisolatie, ook een enorme daling is in het aantal telefoontjes van burgers die voor informatie bellen naar 178.

De focus van 178 van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) voor de komende periode is gericht op het geven van een wekelijkse update van data, het professionaliseren van 178, de werkprocessen en gepaste training voor het personeel. Van Lohuizen vindt het belangrijk dat deze processen samen opgelost kunnen worden.