Aantal verkeersslachtoffers blijft grote uitdaging voor JusPol

7 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DONDERDAG 7 OKTOBER 2021- De grootste uitdaging voor het ministerie van Justitie en Politie blijft het aantal verkeersslachtoffers. Volgens minister Kenneth Amoksi is het dodental als gevolg van een ongeluk in het verkeer, nog veels te hoog. De bewindsman zal daarom werken aan het beschikbaar stellen van meer middelen voor de verkeershandhavers. Er zullen ook meer personen opgeleid worden om de verkeerssituatie te begeleiden.  

Volgens enkele burgers, weet het gros van de samenleving zich niet te houden aan de verkeersregels.
Dit jaar is de 10de verkeersveiligheidsmaand georganiseerd door het ministerie van Justitie en Politie. Deze maand is op 15 september afgesloten met 6 verkeersdoden, 2 meer dan het vorig jaar.
Volgens minister Amoksi zal de voorlichting naar de samenleving toe, opgevoerd worden. Ook werkt hij aan het beschikbaar stellen van meer middelen voor de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname.
Q: Kenneth Amoksi (minister Juspol)
Het KPS heeft vooralsnog twee TVprogramma’s waarin de samenleving wordt geinformeerd, namelijk: Skowtu kis mi en Politie in Beeld. Beide worden uitgezonden via de STVS.