Agrariërs binnenland krijgen plantmateriaal

27 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021- Landbouwers in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zullen worden voorzien van plantmateriaal van aard- en knolgewassen. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft het voorstel van ROS-minister Gracia Emanuel om gelden ter beschikking te stellen voor dit project in de regeringsraadsvergadering van 20 oktober 2021 goedgekeurd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

In totaal is er SRD 68.000 beschikbaar gesteld voor dit project. Om de productie van agrarische gewassen en producten te garanderen voor de lokale als internationale markt, moeten de landbouwers worden voorzien van plantmateriaal. “Dit om de duurzaamheid van voedselzekerheid veilig te stellen,” verdedigde de minister haar voorstel.