Atleten Pomba en Pina gehuldigd door commissariaat Brokopondo

31 October 2021

Comments: 0

Zondag 31 oktober 2021-  Op vrijdag 29 oktober 2021 zijn de atleten Janiek Pomba en Shalitsie Pina gehuldigd door het commissariaat van Brokopondo. Dit vond in overeenstemming met de afdeling Sportzaken Brokopondo plaats, geeft Dc Ludwig Mendelzoon aan. Pina en Pomba hebben tijdens de nationale kampioenschappen van de Surinaamse Atletiekbond vorige week, uitzonderlijke prestaties geleverd. En die zijn niet onopgemerkt gebleven, laat Mendelzoon weten.

Doordat er weinig tot geen goede sportfaciliteiten beschikbaar zijn in het district, is het heel moeilijk om op de juiste manier te trainen, zegt de burgervader. Maar, ondanks deze uitdagingen hebben de atleten een goede beurt gemaakt. Pinas heeft op de onderdelen Triple Jump en 100 meter sprint respectievelijk de derde en tweede plaats behaald. Op het onderdeel 1500 meter eindigde Pomba op de tweede plaats.

Dc Mendelzoon hoopt dat de inzet van deze jonge atleten een inspiratie zal zijn voor andere sporters in het district Brokopondo.