Automobilist die op agent inreed opgepakt

17 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 17 oktober 2021- De zogenoemde ‘stootgroep’ van het Korps Politie Suriname die woensdag 13 oktober belast was met werkzaamheden op basis van de operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP), heeft de 48-jarige verdachte S.S. aangehouden, zo meldt het korps vanochtend.

Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat de agenten bezig waren met een algehele wegcontrole op de Wilhelminastraat ter hoogte van de Atlasstraat. S.S. negeerde een stopteken van een politieman en reed met een verhoogde snelheid in op de agent. De agent wist zichzelf tijdig in veiligheid te brengen door naar de zijkant van de weg te springen.

Zijn collega’s zetten meteen de achtervolging in, maar de verdachte gaf geen gehoor aan de bevelen van de politie om het voertuig tot stoppen te brengen. Het lukte de agenten om de automobilist ter hoogte van een pompstation aan de Wilhelminastraat staande te houden. Ook bij zijn staandehouding, negeerde hij de bevelen van de politie om uit het voertuig te stappen en verzette zich hevig. Uiteindelijk konden agenten de verdachte in de boeien slaan.

Bij een veiligheidsfouillering op zijn kleding werd een vuistvuurwapen met 1 scherpe patroon aangetroffen. In een tas die hij bij zich droeg, werden geldbedragen in Amerikaanse dollars en SRD’s gevonden. Zowel het vuistvuurwapen als de geldbedragen zijn in beslag genomen. Hierop werd de man overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt. S.S. werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.