BBS klaar voor een noodplan voor misdaad

25 October 2021

Comments: 0

Maandag 25 oktober 2021- De Beveiligings- en Bijstanddienst Suriname  (BBS) van het Ministerie van Justitie en Politie (JusPol) staat klaar om bijstand te verlenen aan de Surinaamse politie binnen het Criminaliteitsurgentieplan van het ministerie. HOPE en Saka Yu Tempo worden al enige tijd ondersteund en zullen de komende periode worden versterkt.

Ook het Nationaal Leger, de veiligheidsdiensten van de Centrale Bank van Suriname en verschillende oprechte particuliere beveiligingsbedrijven die door het ministerie zijn geselecteerd, nemen deel aan dit programma.

De kabinetsleden van Justitie en Politie Harold Belfor, Roy Prika en BBS-leiders, Mark Kerg spraken op donderdag 21 oktober een speciaal geselecteerd team toe. Karg benadrukte ook dat de BBS een belangrijkere rol speelt en dat deze dienst zijn plaats in de veiligheidsketen moet claimen. Daarvoor moet eerst aan twee belangrijke voorwaarden worden voldaan: discipline en integriteit. Het ministerie is bereid om samen met de dienst dit aan te pakken, zodat de BBS binnen afzienbare tijd een volwaardig en erkend lid van de veiligheidsketen kan worden. Roy Prika zal hierop aandringen met zijn expertise op het gebied van militaire technologie. Ook wordt er gezorgd voor training en opleiding, personeelsfaciliteiten en materialen.

Het speciaal team ter ondersteuning van de criminaliteitsurgentieplan bestaat uit professioneel opgeleid personeel. De manschappen spraken hun tevredenheid uit over de verklaring van het ministerie en verklaarde dat het al het mogelijke zou doen om de criminaliteit te stoppen.

De BBS ondersteunt KPS en is ook verantwoordelijk voor de preventieve monitoring van Wanica. Het gaat om de zichtbaarheid van overheidsinstanties die preventief zou moeten werken. Het personeel bezit de hoedanigheid van buitengewoon agent van politie en zal opereren onder het gezag van de politie.

– Ministerie van Justitie en Politie –