Bewoners stg. Palulu moeten restantkoopsom zelf betalen

15 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 oktober 2021- Bewoners van het woon- en werkcentrum stichting Palulu, moeten de restantkoopsom van 1.8 miljoen euro, uit eigen zak betalen. De overheid weigert te voldoen aan dit bedrag. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) geeft aan, dat de stichting een zelfstandige drager is van de eigen plichten.

Stichting Palulu is opgezet door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, en is bedoeld als doorgangshuis om zwakke huishoudens te begeleiden naar een betere toekomst. De occupanten van het complex Mi Abri, zijn aangewezen op het verblijf met begeleiding & opvoeding van deze gezinnen. Bestuurslid Cynthia Lapar-Wimpel geeft aan, dat de kosten niet voor de bewoners zijn. Volgens haar moet de overheid het verschuldigde bedrag betalen.

Momenteel zijn er ruim 500 zwakke huishoudens die op dit complex verblijven. Lapar geeft aan, dat het onmogelijk is dat deze gezinnen de kosten moeten dekken. Minister Ramsaran moet zijn verantwoordelijk nemen, zegt Lapar. Minister Ramsaran geeft aan, dat er wordt gewerkt aan oplossingsmodellen om de inkomsten van de stichting te verhogen. Èèn daarvan is dat de bewoners huur betalen.