BIDDEN VOOR GOED VERLOOP COP26

31 October 2021

Comments: 0

Zondag 31 oktober 2021- Paus Franciscus heeft mensen aangespoord om te bidden. Dit, zodat “de roep van de aarde” gehoord wordt op de VN-klimaattop. De COP26 is vandaag van start gegaan in Glasgow, Schotland en duurt tot en met 12 november.

Paus Franciscus sprak vandaag het publiek toe op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan en merkte op dat het de eerste dag was van de cruciale COP26-bijeenkomst. Hij zei tegen de menigte: “Laten we bidden zodat de kreet van de aarde en de kreet van de armen” wordt gehoord door de deelnemers. “Moge deze ontmoeting efficiënte antwoorden opleveren die concrete hoop bieden aan toekomstige generaties.” Franciscus heeft de zorg voor het milieu tot een belangrijk onderdeel van zijn pausdom gemaakt. In Rome onderhandelden leiders van de G20-landen – die goed zijn voor 75% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen – over toezeggingen om de stijgende mondiale temperaturen in bedwang te houden.