Bouw scholencomplex Moengotapu in afrondende fase

5 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DINSDAG 5 OKTOBER 2021- De bouw van het scholencomplex Moengotapoe in het district Marowijne, is in afrondende fase. Volgens het DNA-lid Geneviere Jordan van de ABOP, is het wachten op de officiële openstelling. De school is ook al voorzien van de nutsvoorzieningen.

Moengonese leerlingen zullen niet meer hoeven af te reizen naar de stad voor vervolgonderwijs. Kapitein Frans Jordan van Onikaikondre is zeer ingenomen met deze ontwikkeling.  Deze ontwikkeling zal er namelijk voor zorgen dat minder leerlingen wegtrekken naar Paramaribo. Zij kunnen dan  bijdragen aan de ontwikkeling van het district. Jordan vindt het belangrijk dat niet alle kader vertrekt naar de stad. Het scholencomplex is bedoeld voor leerlingen van het VOS.