Buitenlandse bedrijven moeten ook belasting betalen

21 October 2021

Comments: 0

Donderdag 21 oktober 2021– Buitenlandse bedrijven die voor een korte tijd projecten uitvoeren in Suriname, zullen nu ook belasting moeten afdragen. Dit legt fiscalist Farousha Rellum uit aan de STVS-nieuwsdienst. De conceptwet Bronbelasting, die zal gelden voor deze bedrijven, wordt nu in elkaar gezet. Nu is het zo dat deze bedrijven nog belastingvrij kunnen werken. Met de wetswijziging zal daar verandering in komen.

Naast de belasting op goederen en diensten, zullen ook de filialen van de in Suriname gevestigde buitenlandse bedrijven, belasting moeten betalen. Dit zal volgens Rellum moeten zorgen voor een rechtmatigere verdeling van de belasting.

Belasting-directeur Ismael Kalaykhan verduidelijkt dat met de bronbelasting, belastingontduiking wordt voorkomen. Het is de bedoeling dat de bedrijven belasting afdragen in het land waar zij hun geld verdienen.