Canada verplicht een coronavaccinatie voor overheidsmedewerkers

7 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DONDERDAG 7 OKTOBER 2021- Canada verplicht een coronavaccinatie voor overheidsmedewerkers, en op treinen en vliegtuigen. Personeel dat een inenting weigert, moet met onbetaald verlof. Passagiers van 12 jaar en ouder moeten op treinen, vliegtuigen en op cruiseschepen binnen Canada volledig zijn gevaccineerd. De regeling geldt vanaf einde deze maand, maakten premier Justin Trudeau en zijn plaatsvervanger bekend. Om te reizen moet je ingeënt zijn, vatte Trudeau de nieuwe regel samen. Het is niet de tijd voor halve maatregelen als het erom gaat nieuwe lockdowns voor iedereen te voorkomen, zei hij verder. Het voorkomt ook dat de minderheid van vaccinatietegenstanders “het Canadese economisch herstel kan saboteren”, meende vicepremier Chrystia Freeland. Bij het overheidspersoneel gaat het om medewerkers van de nationale regering, agenten en militairen. Naar schatting betreft het zo’n 300.000 mensen. Trudeau had de verplichtingen al aangekondigd tijdens de recente campagne voor de verkiezingen, die hij won.