CARICOM GEEFT PRE-COP 26 VERKLARING UIT

31 October 2021

Comments: 0

Zondag 31 oktober 2021- Terwijl de Caribische Gemeenschap (CARICOM) zich voorbereidt op deelname aan de wereldwijde klimaatveranderingsconferentie, COP 26, heeft ze deze week een pre-verklaring uitgegeven. Daarin wordt aangekondigd dat de regio te maken krijgt met een klimaatnoodsituatie en actie eist.

De CARICOM-verklaring over klimaatverandering, goedgekeurd tijdens een bijeenkomst van de CARICOM-ministers die verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering, deed een dringende oproep tot onwankelbare wereldwijde solidariteit om ambitie, tijdige actie en ondersteuning te bieden voor een rechtvaardige transitie gedurende dit decennium, met als doel het beperken van opwarming van de aarde tot ruim onder de 1,5 graden Celcius. De Verklaring eiste klimaatrechtvaardigheid en de verzekering dat het voortbestaan van de regio niet in gevaar komt.
Het riep de leiders op COP26 op om de emissiekloof te dichten, de financiering op te schalen, met name voor de meest kwetsbaren, en overeenstemming te bereiken over regels om partijen te begeleiden om geleidelijk te groeien en de hoogste ambitie te tonen.