Criminaliteitscijfers aan het dalen

27 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021- Er is een duidelijke daling te merken van de criminaliteitscijfers. Dit zei Korpschef Roberto Prade, vandaag tijdens de KPS-persconferentie. Vanaf 2018 tot op heden is er een sterke daling te merken aan de hand van de statistieken, die vandaag gepresenteerd werden.

Ook de monitoring van Covid-19 besmettingen in de cellenhuizen is onder controle al dus, plaatsvervangend Korpschef Henry Seedorf.
Operatie “Saka Yu tempo”werd vanaf 1 april dit jaar uitgevoerd. Dit project is succesvol uitgevoerd, maar het probleem nu is het tekort aan manschappen en apparatuur om de werkzaamheden uit te voeren.

Het is de bedoeling van het Korps Politie Suriname(KPS) om de samenleving te blijven informeren over de stand van zaken met betrekking tot criminaliteit en veiligheid van de burgers. De daling kan liggen aan verschillende factoren volgens Prade.