DNA-lid Karto vraagt aandacht voor steiger

15 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 oktober 2021- Tijdens de openbare vergadering waarbij er een uiteenzetting was betreffende de recente ontwikkelingen rondom COVID-19, de EBS-tarieven en de start van het nieuwe schooljaar, uitte DNA-lid Evert Karto zijn zorgen over de huidige toestand waarin de steiger te Bakasroisi  te Nieuw-Amsterdam verkeerd. Opmerkelijk is dat er al een aantal keren in het parlement de aandacht hiervoor gevraagd is. “Het probleem werd door de diverse parlementariërs voorgelegd in de assemblee, echter wordt er nog geen gehoor gegeven”, zegt Karto in gesprek met SUN.

Ook geeft de volksvertegenwoordiger aan dat hij al gesprekken heeft gevoerd met minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken (OW) hierover. “Nu het nieuwe schooljaar weer is gestart, is er nog steeds geen oplossing hiervoor. Het is heel erg gevaarlijk. De brug kan elk moment instorten, we willen allemaal dat onze kinderen veilig van en naar school gaan. Dus moeten wij ook deze kinderen niet vergeten die dagelijks gebruikmaken van de steiger. We moeten een veilige omgeving voor ze creëren en ze niet aan hun lot overlaten. Bij deze vraag ik aan de minister van OW om er werk van te maken. Mocht de minister van mening zijn dat de passagiers gebruik moeten maken van de betonnen steiger dan dient hij ook hier een aanpassing te plegen om de overstap van de steiger naar de boten te vergemakkelijken. Want niet alleen studenten, maar alle bewoners van Rust en Werk, en binnen afzienbare tijd ook de toeristen die hiervan gebruik zullen maken. Zo wens ik ook dat alle overige steigers een beurt krijgen.”