Eddy Jozefzoon ten grave gedragen

11 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 11 oktober 2021- Het ontzielde lichaam van Eddy Jozefzoon is vandaag aan de schoot der aarde toevertrouwd. Deze grote Surinamer heeft veel familie en vrienden achtergelaten. Jozefzoon was de eerste binnenlandbewoner die afstudeerde als wetenschapper. Zijn hoofddoel was om vooral onderwijs voor binnenlandbewoners toegankelijk te maken. Weduwe Rinia Jozefzoon voerde de aanwezigen terug naar de ochtend van zondag 3 oktober.

Rinia en Eddy Jozefzoon waren 56 jaar getrouwd. Op zijn 65ste verjaardag liet hij vrienden en familie een tekst schrijven over hoe mensen hem zouden herinneren na zijn overlijden. Eddy was tot het laatste moment van zijn leven, een grote steun voor zijn gezin, vrienden en collega’s.

Errol Alibux en Shirley Sitaldien vertelden over de laatste momenten met Eddy. De binnenlandbewoners werden nooit vergeten in de projecten die Jozefzoon uitvoerde. Vicepresident Ronnie Brunswijk is terneergeslagen door het heengaan van Eddy Jozefzoon. Een trouwe vriend en vaderfiguur voor de VP. Rinia Jozefzoon sprak nog een woord van dank uit aan  haar overleden echtgenoot.