Franse ambassadeur onderscheiden met Grootlint in de Ere-Orde van de Palm

5 October 2021

Comments: 0

DINSDAG 5 OKTOBER 2021- De Franse ambassadeur Antoine Joly, is vandaag gedecoreerd door president Chandrikapersad Santokhi, tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm. Op het presidentieel paleis benadrukte het staatshoofd vooral de bijdrage die ambassadeur Joly heeft geleverd aan het versterken van de relatie tussen Suriname en Frankrijk. De diplomaat, die zich vereerd voelt met de decoratie, blikt tevreden terug op de periode in ons land. Hij vertrekt met een goed gevoel en geeft aan dat Frankrijk de Surinaamse regering zal blijven ondersteunen, vooral in de pogingen om de economie te herstellen.

De diplomaat heeft zich sedert zijn aanstelling in 2017 als ambassadeur sterk toegespitst op het verbeteren van het grensverkeer en wel in het voordeel van beide landen en hun inwoners. President Santokhi gaf aan dat vanaf de aanstelling van het huidige kabinet is aangegeven dat de relatie met Frankrijk en Frans-Guyana verder versterkt dient te worden. Hij memoreerde aan de verschillende high level ontmoetingen op meerdere gebieden van samenwerking.
Het staatshoofd sprak ook zijn dank uit voor de Franse ondersteuning aan Suriname in de strijd tegen Covid. Hij onderstreepte hierbij het belang van goed partnerschap alsook goed nabuurschap. Ambassadeur Joly heeft vooral zijn inzet bewezen in de besprekingen tussen Suriname en Frankrijk/Frans-Guyana aangaande de Marowijnerivier als grensrivier tussen beide landen. President Santokhi noemde ook Joly’s interesse in cultuur en natuur en zijn bijdrage aan het tot standkomen van activiteiten op deze gebieden.