Gran Mati Project van het Nationaal Leger gelanceerd in Marowijne

5 October 2021

Comments: 0

DINSDAG 5 OKTOBER 2021– Er is een duurzame stap gezet in het contact tussen burgers en militairen. Dit is vandaag gedaan, middels de launch van het ‘Gran Mati’ Project in Albina. Het project, dat begonnen is door het Ministerie van Defensie, wordt ondersteund door diverse ministeries, legt Soulamy Laurens uit.
Ze is de algemene coördinator bij Bureau Eenheid van het Kabinet van de President.

In Albina zal er onder andere worden gewerkt aan de gedeeltelijke renovatie van een school. Verder zal er informatie worden gedeeld over de Covid-vaccinatie.

Districssecretaris Patrick van Genderen geeft aan dat met dit project het leger en de lokale gemeenschap samen kunnen werken aan het verlichten van de noden in de samenleving.

Luitenant-Kolonel Murwin Kioe a Sen zegt dat dit project een onderdeel is van de civiel-militaire samenwerking. Hieronder valt de gezamenlijke aanpak, omdat de veiligheid van het land een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is, waarbij het leger beschikt over diverse capaciteiten. Naast de bewustwording over veiligheid, zal gedurende dit project ook worden gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het land. Het Gran Mati Project in Albina duurt tot en met vrijdag.