Grassalco directeur Wesley Rozenhout gepromoveerd

6 October 2021

Comments: 0

WOENSDAG 6 OKTOBER 2021- Suriname heeft deskundige mensen nodig om het land verder tot ontwikkeling te brengen. Dit zei Wesley Rozenhout, directeur van het staatsbedrijf Grassalco tijdens het verdedigen van zijn thesis. Vandaag is Rozenhout gepromoveerd aan de Atlantic International University. Hierdoor krijgt hij de titel Doktor in Bedrijfswetenschappen en Economie.

Rozenhout legt uit dat zijn afstudeerscriptie toegespitst was op het versterken van sociaal zwakkeren in de samenleving. Hij heeft een model ontwikkeld dat hieraan invulling kan geven, namelijk: de zogenoemde TEG Bank of the Finance Bank. TEG staat voor Togetherness in Economic Growth.

Volgens Rozenhout speelt de overheid een grote rol in het geheel en die kan ook gezien worden als de Bankier voor het volk. De Grassalco topman laat zijn licht ook schijnen op de kennis die hij heeft opgedaan en heeft toegepast om het bedrijf uit de zware financiele lasten te halen.