Grote Nederlandse banken zonder eigen flappentap na overname door Geldmaat

2 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 02 oktober 2021 – Geldmaat, de gezamenlijke geldautomaat van de Nederlandse grootbanken, heeft vrijdag de laatste automaten overgenomen van ABN AMRO, ING en Rabobank. Hiermee hebben de banken buiten de bankkantoren geen eigen flappentap meer. Die zijn allemaal vervangen door de gele machines van Geldmaat.

De overgang van de verschillende soorten geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank naar één uniforme gele flappentap begon in juni 2019. Nu, een kleine 2,5 jaar later, telt Nederland ruim 4.700 geldautomaten van Geldmaat.

De betaaldienstverlener is van plan er nog enkele honderden bij te plaatsen, waardoor het totaal uitkomt op 5.200. Geldmaat hoopt die aan het einde van het jaar geplaatst te hebben, maar benadrukt afhankelijk te zijn van het vinden van geschikte locaties hiervoor.

Wie een bankkantoor binnenloopt kan daar nog wel een geldautomaat van de bank vinden, maar ook die worden uitgefaseerd, zegt een woordvoerder van Geldmaat.

De gehele metamorfose van de Nederlandse geldautomaten had eigenlijk eind vorig jaar al afgerond moeten zijn, maar door de coronacrisis liep de plaatsing van de gele automaten meerdere keren vertraging op.

-nu.nl-