Herstelwerkzaamheden Martin Luther Kingweg van start

9 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 09 oktober 2021 – De Martin Luther Kingweg, bekend als Highway, is een belangrijke verbindingsweg die het noorden verbindt met het zuiden. Het wegdek verkeert deels in een slechte staat. Naar aanleiding hiervan is besloten deze uit eigen beheer spoedig aan te pakken. Onder toezicht van het ministerie van Openbare Werken (OW) worden dezer dagen herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het wegdek. De werkzaamheden vinden in de avonduren plaats en worden uitgevoerd door Kuldipsingh Infra N.V.

De afdeling Wegen van het ministerie van Openbare Werken, tevens directievoerder, geeft aan dat de herstelwerkzaamheden een dringend karakter hebben. De wegstrekking Tout Lui Faut Kanaal- en de Latourweg, met een totale lengte van 4 kilometers wordt nu aangepakt. Het herstel zal gefaseerd moeten plaatsvinden om de doorstroom van het verkeer niet extra te vertragen, vandaar dat gekozen is om in de avonduren te werken. De aannemer voert de werkzaamheden elke avond uit van 20.00 uur tot de volgende ochtend 06.00 uur.

In de eerste fase worden de scheuren en eventuele kuilen op het wegdek van de rijbaan gedicht waarna een slijtlaag wordt aangebracht. In de tweede fase zullen dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd op het rijwielpad. Het project dat op maandag 4 oktober 2021 van start is gegaan, zal ruim vier weken in beslag nemen. Derhalve worden de weggebruikers gevraagd om de aanwijzingen middels verkeersborden en door fysieke verkeersregelaars strikt te blijven volgen gedurende de werkzaamheden.

-Openbare Werken-