Het nieuwe operationele ACTO-hoofdkwartier van Brasilia

24 October 2021

Comments: 0

Zondag 24 oktober 2021- Als onderdeel van het versterken en verdiepen van de samenwerking binnen het Amazonegebied, werd op 14 december 1998 in Caracas, Venezuela, de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO) opgericht. De organisatie richt zich op het creëren van een organisatiestructuur die bijdraagt ​​aan de duurzame ontwikkeling van het Amazonegebied.

Op donderdag 21 oktober 2021 werd een nieuw ACTO-hoofdkantoor gelanceerd in Brasilia, Brazilië. Ambassadeur Marlon Mohamed Hoessein woonde het evenement namens Suriname bij. Vice-president Hamilton Mourão en de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken Ernesto Araújo waren ook aanwezig. Minister van Buitenlandse Zaken over Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin feliciteerde hem in een videoboodschap. In zijn toespraak liet hij zien dat Suriname, een land met een hoge bosbedekking, weinig ontbossing en een lage CO2-uitstoot, nationaal beleid ondersteunt voor het behoud van gezonde bossen en ecosystemen.

Suriname hecht in dit verband veel belang aan ACTO als onmisbaar en onmisbaar platform voor regionale samenwerking. Daarom riep minister Ramdin alle lidstaten op om regionale en tribale gemeenschappen te steunen, regenwouden te beschermen en de samenwerking voor een duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen te versterken. In zijn bericht benadrukte de minister dat de regering van Suriname de inspanningen van het Permanent Secretariaat van ACTO om de missies van haar lidstaten uit te voeren volledig steunt en dankt. Verwacht een productieve werkomgeving en service aan de Amazonegemeenschap met de opening van dit nieuwe hoofdkantoor. De ACTO-overeenkomst werd op 3 juli 1978 ondertekend in Brasilia, Brazilië, door de leiders van de regeringen van Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Gaiana, Peru, Suriname en Venezuela.