Hogere vaccinatiedekking kan zorgen voor veiligere samenleving rond feestdagen

22 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 oktober 2021 – Hoe hoger de Covid-19-vaccinatiedekking, hoe groter de kans op een vrijere en veiligere samenleving rondom de feestdagen. “De bedoeling is dat wij in een versneld tempo een hogere dekkingsgraad behalen. Ik denk dat wij allemaal uitkijken naar de feestelijke periode in december”, zegt de voorzitter van de Stuurgroep Covid Communicatie, Soenita Nannan Panday-Gopisingh.

Volgens de gezondheidsdeskundige kan een hogere dekkingsgraad in zekere mate zorgen voor een situatie, “waar wij met andere omgangsvormen uitkijken naar gezelligheid. Weliswaar niet zoals we gewend zijn, maar wel middels maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat wij deze Covid-pandemie doorstaan.” Zij heeft deze uiteenzetting gegeven tijdens de wekelijkse Covid-19-persconferentie, op donderdag 21 oktober 2021.

De voorzitter heeft ook de statistieken betreffende vaccinaties, opnames, overlijdens en herstelde personen gepresenteerd. In totaal heeft op dit moment 50,45% van de vaccinatiedoelgroep minimaal 1 prikje gehad, terwijl 39,15% van de doelgroep volledig gevaccineerd is. Uit de geupdate cijfers van deze week blijkt dat iets meer vrouwen dan mannen zijn overleden. Echter zijn er in de afgelopen periode iets meer mannen dan vrouwen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

-Kabinet van de President-