On: 24 October 2021
Comments: 0

Zondag 24 oktober 2021– Hoofdinspecteur van politie Marcha Reumel is een van de sprekers geweest tijdens het Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum in Washington, Verenigde Staten. Reumel heeft in haar speech op woensdag 20 oktober haar visie naar voren gebracht over hervormingen die zij nodig acht en dus ook aanbeveelt binnen het politieapparaat. Dit echter niet alleen in haar eigen land Suriname, maar ook op internationaal niveau van samenwerking. De Humphrey Fellowship 2021 Global Leadership Forum met als thema ‘Global Leadership Forum for a Resilient and Inclusive World’ betreft een 5-daagse conferentie, die duurt van 18 tot 22 oktober.

De functionaris vindt de hervormingen erg belangrijk, want op die manier kan er wereldwijd een betere integratie ontstaan van het politiewezen binnen de sociale maatschappij. Er zal daarbij een methode gebaseerd op wetenschappelijk aanpak, gehanteerd worden. “Politieagenten en burgers komen met de aanbevolen internationale aanpak in een betere verhouding tot elkaar te staan, en dat is ook op mondiaal niveau zeer nodig”, betoogt hoofdinspecteur Reumel.

De hoofdinspecteur heeft ook haar master graad in Onderwijskunde. Ze werd door de Amerikaanse ambassade in Suriname alsook het Internationaal Instituut voor Onderwijs in de hoofdstaat Washington DC van de Verenigde Staten van Amerika als enige uit Suriname geselecteerd voor deelname aan het internationale Hubert H. Humphrey Fulbright exchange Fellowship Program 2021- 2022.

Momenteel bevindt zij zich met professionals, geselecteerd uit ruim 180 landen in de Verenigde Staten, waar zij zich gedurende een jaar aan de Penn State University in de staat Pennsylvania studeert. Het is de bedoeling dat gedurende deze periode haar competenties naar internationaal niveau worden getild. De Surinaamse politiefunctionaris geeft aan dat zij naast de studie zoveel als mogelijk politieorganisaties en andere securitybedrijven bezoekt om haar verder te bekwamen. Bij terugkeer wilt zij op het niveau van leiderschap veel beter functioneren, omdat het doel van dit programma gericht is op het ontwikkelen van competenties van toekomstige leiders. “Ik geef al leiding dus het kan allemaal alleen maar beter worden. Verder zal ik niet alleen voor het ministerie van Justitie en Politie of het Korps Politie Suriname van meerwaarde zijn. Als Surinaamse wil en zal ik ter ere van mijn land naar vermogen mijn kennis en kunde ter beschikking stellen op nationaal en internationaal niveau”, aldus hoofdinspecteur Marcha Reumel.

– Justitie & Politie –