Houtenbrug te Bakasroisi geruime tijd in slechte staat

20 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 20 oktober 2021- De houtenbrug te Bakasroisi in het gebied Rust en Werk verkeerde al geruime tijd in een slechte staat. Deels is de brug gerepareerd en opengesteld voor de samenleving. Vanwege een tekort aan financiële middelen, zat er een vertraging bij de uitvoering zegt Districtscommissaris van Commewijne Radjab Mohamedsafiek.

Vissers en bewoners van het gebied Rust en Werk die elke dag gebruik maken van de loopbrug om de oversteek met de boot te doen naar Nieuw Amsterdam en omstreken klagen over de slechte staat van de houtenbrug. Mohamedsafiek geeft aan dat enkele bewoners geen gebruik wensen te maken van de oude betonnen brug die 200 m van de houtenbrug staat, vanwege de afstand. Deze betonnen brug is indertijd gebouwd door Ballast Nedam om deze situatie te verhelpen.

Het wachten is op de afdeling bruggenbouw van Openbare Werken om de houtenbrug te vernieuwen. Mohamedsafiek geeft aan dat de brug is versmald, maar toch bruikbaar is voor de samenleving.