JUSPOL MINISTER ONTKENT UITKERING MET TWK AAN RAMLALL

6 October 2021

Comments: 0

WOENSDAG 6 OKTOBER 2021- De directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) ontvangt zijn salaris niet met terugwerkende kracht. Hiermee weerspreekt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de beweringen als zou aan Shivanand Ramlall ruim SRD 700.000 worden uitgekeerd.

Er circuleren foto’s op social media van documenten die zijn ondertekend door de directeur van Binnenlandse Zaken, ten aanzien van Shivanand Ramlall. Hieruit blijkt dat de DNV- directeur een salaris krijgt met terugwerkende kracht tot 2018. Volgens minister Amoksi is dit een onmogelijke zaak.

Er is bij de Surinaamse Politiebond ophef ontstaan over de benoeming van Ramlall tot commissaris van politie. Tijdens de maandag gehouden persconferentie verduidelijkte president Chandrikapersad Santokhi dat het gangbaar is een directeur te benoemen in een hogere rang, vanwege het gezag dat die moet uitdragen. Dat is bij de DNV-voorgangers ook gebeurd. Amoksi vult hierbij aan dat de benoeming titulair is, en voor een bepaalde periode.