Kabinet President stimuleert personeel om te vaccineren

12 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 oktober 2021- Personeel Kabinet President worden aangemoedigd zich te laten vaccineren tegen het COVID-19-virus. Adjaykoemar Moensi, directeur bestuurlijke en administratieveaangelegenheden van het Kabinet, schreef het afdelingshoofd om een ​​kopie van het vaccinatiebewijs in te vullen voor alle gevaccineerde medewerkers.

Kabinetsfunctionarissen zeggen op basis van registratie dat het kabinet van de president een beeld kan hebben van welk personeelslid wel of niet is gevaccineerd. Er zal gebraindstromd worden over hoe niet-gevaccineerde personeelsleden aan te moedigen zich te vaccineren. “Misschien moeten we een deskundige erbij halen om ons hierbij te ondersteunen”, denkt Moensi hardop.

Hij legt uit dat het kabinet enkele maanden geleden al is begonnen met het stimuleren van vaccinatie van personeel. Om dit te bereiken zijn vaccinatiedata vastgesteld. Door middel van afdelingsdiscussies is getracht het belang aan te tonen van het niet vaccineren van medewerkers die destijds niet waren gevaccineerd en de gevolgen van het niet vaccineren van hen, hun families en collega’s.

De bedoeling van de recente brief aan de afdelingshoofden is om een beeld te krijgen van de huidige status van gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen, zegt de kabinetsdirecteur.

Hij voegde eraantoe dat er een beleid gemaakt kan worden. Ook in het kader van het zelf ontwikkelen van een vaccinatie- en non-vaccinatiebeleid door de overheid. Na registratie zijn personeelsgegevens direct beschikbaar op het moment dat dit beleid wordt opgesteld.

Moensi benadrukt dat op dit moment niemand verplicht is zich te laten vaccineren. Medewerkers worden aangemoedigd om dit in groepen of individueel te doen.