Kanker voorkomen is altijd beter dan genezen

7 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DONDERDAG 7 OKTOBER 2021- “Kanker voorkomen is beter dan genezen.” Woorden van Ruben Welles, echtgenoot van een borstkanker overlevende. Hij benadrukt dat het raadzaam is om eerst een arts te raadplegen bij het constateren van onregelmatigheden aan de borsten. Pas daarna kan overgegaan worden op het gebruik van gepaste medicatie, zegt Welles.

Volgens Jennifer Bromet, voorzitter van stichting Pink Ribbon Suriname, is het doel van de organisatie om de awareness over borstkanker op te wekken. Zo worden vrouwen aangemoedigd om jaarlijks een borstonderzoek te doen. Daarnaast biedt Pink Ribbon Suriname ook begeleiding aan aan patienten, zegt Bromet.

Volgens borstkanker overlevenden is de acceptatie en een nuchtere aanpak van belang. Ook nadat de patient volledig kanker-vrij is verklaard, moet er nog op het eetpatroon gelet worden.