Kensenhuis en directeur Grassalco roken vredespijp

8 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 september 2021- “Trobi noh de. We zijn on speaking terms en zien hoe verder.” De eerste reactie van parlementariĂ«r Patrick Kensenhuis, vrijdagmorgen kort na een ontmoeting met Grassalcodirecteur Wesley Rozenhout, op het hoofdkantoor van de onderneming. Met dit bezoek is het assembleelid ingegaan op een uitnodiging van Rozenhout via de media voor een persoonlijke ontmoeting, nadat hij publiekelijk indringende vragen had gesteld over de situatie bij het staatsmijnbouwbedrijf. Dit mondde uit in een polemiek tussen de twee functionarissen in de media. Met de ontmoeting heeft het tweetal, zoals zij beiden aangeven, vrijdag samen de vredespijp gerookt. Bij het gesprek zaten namens het bedrijf ook aan onderdirecteur Commercial Affairs & Business Development, Patrick Bel, en externe adviseur Ebu Jones.

Constructief
Zowel Kensenhuis als Rozenhout spreekt van een constructieve ontmoeting. Kensenhuis: “Voor mij is belangrijk de verdere ontwikkeling van Grassalco en behoud van de arbeidsplaatsen. Het is daarom goed als je de informatie ook van de andere kant verneemt.” Rozenhout stelt het op prijs dat de parlementariĂ«r is ingegaan op de uitnodiging. Hij heeft aan Kensenhuis zijn verontschuldigingen aangeboden voor uitspraken die mogelijkerwijs verkeerd bij hem zijn aangekomen. “We juichen het toe wanneer volksvertegenwoordigers deze stap maken. Dit bedrijf is van het volk en het volk heeft het recht om te weten wat er hier gebeurt”, benadruktde Grassalco-voorman.

Plannen
Rozenhout heeft in het gesprek onder meer aangegeven wat hij in oktober vorig jaar heeft aangetroffen en hoe het bedrijf er nu voor staat. Voorts heeft hij gesproken over financieringsplannen die in voorbereiding zijn en verduidelijking gegeven over nieuw personeel dat is aangetrokken. De bedoeling is dat het assembleelid en de directeur verder in contact zullen blijven. Een vervolggesprek is niet uitgesloten.