Kiya moet weer geimplementeerd worden in de samenleving

24 October 2021

Comments: 0

Zondag 24 oktober 2021- Trekkersgroep Kiya wil Marron jongeren opnieuw opvoeden middels de traditionele normen en waarden. Volgens de trekkersgroep zijn jongeren de afgelopen tijd te vaak negatief belicht in het nieuws en via social media. Kiya staat voor een stukje opvoeding, die thuis begint. Kapitein Ifna Vrede van Nieuw Ganzee, pleit voor respect naar elkaar toe. Zonder respect kan er geen goede cohesie zijn.

Volgens Soulamy Laurens, socioloog en parttime docent, moeten alle groepen van elkaar leren. Alleen zo kan respect en liefde voor elkaar, groeien. Belangrijk is ook dat onze pupillen de tools krijgen om een goede burger te zijn in de samenleving.

Volgens Health Educator Sylvia Jacobi, moet het zelfrespect en liefde gekweekt worden bij onze jongeren. Zij moeten met trots kunnen zeggen wie ze zijn en vanwaar ze komen. Jouw identiteit als Marron is niet minder dan dat van een ander.

André Dikan ook lid van de trekkersgroep Kiya, wil dat jongeren de tijd nemen om zichzelf te ontdekken en te investeren in kennis. De jongeren kunnen nog heel veel bereiken als ze de juiste tools krijgen om hun leven succesvol in te richten.

Het blijft niet bij dit initiatief alleen om de doelgroep te bereiken. Er zullen vaker bijeenkomsten georganiseerd worden om de Marron jongeren te inspireren betere keuzes te maken voor zichzelf.