Maker van ontvolgtool op Facebook ‘verbannen voor het leven’

8 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 oktober 2021 – Facebook heeft Louis Barclay, de maker van de browserextensie Unfollow Everything, voor het leven van zijn platforms verbannen. Hij moet daarnaast beloven dat hij nooit meer een programma ontwikkelt dat verbinding maakt met diensten van Facebook, schrijft Barclay op Slate.

Met Unfollow Everything konden mensen hun volledige nieuwsoverzicht leegmaken door al hun vrienden, groepen en pagina’s te ontvolgen. De extensie was ontwikkeld om mensen te helpen minder tijd op Facebook door te brengen.

Advocaten van Facebook stuurden echter een brief naar Barclay, waarin hem werd gezegd dat hij met zijn extensie moest stoppen. “Ze dreigden met juridische stappen en hebben mijn Facebook- en Instagram-accounts gesloten”, schrijft hij.

Iemand ontvolgen is iets anders dan ontvrienden. Met de tool blijft enkel het nieuwsoverzicht leeg. De gebruiker blijft nog wel vrienden met de mensen met wie hij eerst bevriend was. “Het zorgt ervoor dat je Facebook zonder het overzicht kan gebruiken, of dat je juist beter kan bepalen wie er wel en niet in verschijnen.”

De extensie is inmiddels uit de Web Store voor de Chrome-browser verdwenen.

-nu.nl-