Marroncollectief wil vaccinatiegraad onder marrons verhogen

8 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 oktober 2021-Ā Een groep huisartsen van marron afkomst en een groep medische professionals hebben de handen ineen geslagen om de bewustwording van COVID-19 en vaccinatie in de marrongemeenschap uit te breiden. Vanwege de lage vaccinatie motivatie bij deze groep heeft de groep de eerste stap genomen om mensen via verschillende telefoonprogramma’s te benaderen en te informeren.Ā Er mogen vragen gesteld worden, waarbij de mensen in hun eigen taal antwoord krijgen. Dit deelde huisarts Eric Commiesie donderdag mee tijdens de COVID-19-persconferentie.

Volgens de Commissie slaat dit initiatief goed aan bij de doelgroep. ā€œWe hebben uit de feedback geconstateerd dat het goed aanslaat. De mensen hebben aangeven dat ze tevreden zijn met de informatie in hun eigen taal. Ze zijn op basis daarvan gaan vaccinerenā€, laat de huisarts optekenen.Ā Echter, ondanks de informatie naar de doelgroep merkt het artsencollectief op dat grote groepen mensen toch nog twijfelen. Er wordt gekeken naar andere strategieĆ«n om deze mensen over de streep te trekken. Gedacht wordt aan praten met key persons en influencers.

De huisarts gaf aan dat er als uitvloeisel van het samenkomen van de marrondeskundigen, er vandaag een vaccinatiedag georganiseerd zal worden op de polikliniek van huisarts Cynthia Alendy aan de Industrieweg-Noord in Paramaribo.Ā Alendy is een van de huisartsen die deel neemt in het marroncollectief. De activiteit is bedoeld om de vaccinatiegraad onder de marrons te verhogen. De mensen kunnen er van 14.00 tot 18.00 uur terecht voor een prikje en meer informatie.