Meer koopkrachtversterking vanaf 1 januari 2022

27 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021- Los van de in juni uitgekeerde ondersteuningstoelage van SRD 1000 dat een jaar wordt uitgekeerd en de koopkrachtversterking van SRD 700 vanaf eind september aan ambtenaren, is de regering van plan om vanaf 1 januari 2022 opnieuw een koopkrachtversterking te geven. Uit een meevaller van Staatsolie van ruim USD 90 miljoen, krijgt de regering voor eind dit jaar USD 70 miljoen. “De helft van dit geld gaat terug naar de samenleving vanaf 1 januari volgend jaar”, maakte president Chandrikapersad Santokhi bekend tijdens de opening van de middelbare school op Moengotapu op dinsdag 26 oktober 2021.

Het staatshoofd gaf aan dat de opdracht al is gegeven om het proces in te zetten voor de uitkering van de koopkrachtversterking. De minister van Financiën moet dit volgens de president verder uitwerken met de vakbonden in Tripartiet Overleg. De andere helft van het bedrag van US 70 miljoen wordt gebruikt voor de ontwikkeling van projecten in alle districten om ontwikkeling te brengen en werkgelegenheid te creëren. Deze meevaller van Staatsolie was naar zeggen van de regeringsleider niet gepland. Het bedrag van ruim USD 90 miljoen komt door de inschrijvingen van oliegiganten in de nieuwe blokken voor de kust. Die hebben bonus betaald, merkte het staatshoofd op.

“Het volk heeft zware offers gebracht, zware offers die we voelen. We zijn tussen het volk en daarom gaan we het volk niet in de steek laten. Daarom gaan wij weer met koopkrachtversterking komen al begin van het volgend jaar. Maar nu structureel in goed overleg met de vakbonden”.